Art.nr: 3325

Zapiekanka z boczkiem i serem wędzonym 195g

Zapiekanka z boczkiem i wędzonym serem – chrupiące pieczywo, aromatyczny farsz pieczarkowy i porządny - wędzony ser. Spróbujcie i poczujcie prawdziwy góralski smak!

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Produkt przed wypiekiem należy rozmrozić. Produkt rozpakować z folii i umieścić pomiędzy dwiema stronami papieru pergaminowego uprzednio rozłożonego na contact grillu. Contact grill nagrzany do 250°C z ogranicznikiem. Po jego zamknięciu uruchomić minutnik (5.00 minuty) po tym czasie wyjąć zapiekankę z papieru i podać na dedykowanej tacce do zapiekanek.

PIECYK KWARCOWY - Pokrętło grzałek należy ustawić na grzanie góra-dół wybierając odpowiednie grzałki. Produkt rozpakować z folii i umieścić na ruszcie w piecyku, pokrętło czasu ustawić na minimum 4 minuty. Po tym czasie ostrożnie zdjąć zapiekankę z rusztu i podać na dedykowanej tacce do zapiekanek. Minimalna temperatura wewnątrz produktu bezpiecznego do spożycia to 63°C

PRZECHOWYWANIE

Mroźnia: 365 dni w temperaturze min. -18°C
Warunki chłodnicze: 72 godz. w temperaturze 0°C do +5 °C max. 8°C (od momentu wyjęcia z mroźni, rozmrażać w zamkniętych zgrzewkach).
Produkt nadaje się do spożycia po obróbce termicznej. Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

SKŁADNIKI

Pieczywo 51% [mąka pszenna, drożdże, utwardzony tłuszcz roślinny [woda, oleje roślinne: palmowy, rzepakowy, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów
tłuszczowych, polirycynooleinian poliglicerolu, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, barwnik: karoten, aromat], sól, cukier, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, woda]; farsz pieczarkowy 15% (pieczarki 64%, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny); boczek pieczony 10% (boczek wieprzowy bez skóry, bez kości, sól, glukoza, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu); ser żółty [(mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii), skrobia]; cebula czerwona; ser wędzony 5% (mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii); ser cheddar [(mleko, sól, kultury bakterii, barwnik: karoteny), skrobia]

ALERGENY

Zawiera: GLUTEN, MLEKO
Może zawierać: RYBY, DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY, ORZECHY, SOJĘ, JAJA,
GORCZYCĘ

KRAJ POCHODZENIA

POLSKA

WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100G GOTOWEGO PRODUKTU

Wartość energetyczna 989 kJ/237 kcal

Tłuszcz 9.5g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4.4g

Węglowodany 27.5g

- w tym cukry 1.2g

Białko 11.4g

Sól 1.6g

DANE LOGISTYCZNE

Karton wymiary: szer. 240 mm ,wys. 260mm, dł. 360mm

Pojedynczy produkt: 1 szt./195g

Ilość sztuk w kartonie/Waga kartonu: 20/3.9kg

Ilość kartonów/warstw na palecie: 60/6

Waga netto palety: 234kg

DATA MINIMALNEJ TRWAŁOŚCI

365 dni od daty produkcji