Art.nr: 3290

Zapiekanka pszenna Janosikowa 195g

Zapiekanka z pieczarkami i serami mozzarella, gouda i cheddar z dodatkiem chrupiącego bekonu i czerwonej cebuli, aromatycznych przypraw: oregano i bazylii. Prawdziwa uczta dla kubków smakowych!

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Produkt przed wypiekiem należy rozmrozić. Produkt rozpakować z folii i umięsić go pomiędzy dwiema stronami papieru pergaminowego uprzednio rozłożonego na contact grillu. Contact grill nagrzany do 250°C z ogranicznikiem. Po jego zamknięciu uruchomić minutnik (4.00 minuty) po tym czasie wyjąć zapiekankę z papieru i podać w chwytaku.

PRZECHOWYWANIE

Mroźnia: 365 dni w temperaturze min. -18°C
Warunki chłodnicze: 72 godz. w temperaturze 0°C do +5 °C max. 8°C (od momentu wyjęcia z mroźni, rozmrażać w zamkniętych zgrzewkach)
Produkt nadaje się do spożycia po obróbce termicznej. Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

SKŁADNIKI

Pieczywo PSZENNE 46% (mąka PSZENNA, woda, drożdże, olej rzepakowy, MLEKO w proszku pełne, zakwas PSZENNY suszony, masa JAJOWA pasteryzowana, sól, cukier, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy), farsz pieczarkowy 15% (pieczarka 74%, cebula, olej rzepakowy rafinowany, błonnik ziemniaczany, sól, błonnik łupiny babki jajowatej, mieszanka przypraw, zioła prowansalskie (oregano, rozmaryn, bazylia, tymianek, majeranek, cząber, estragon, szałwia, mięta, lawenda), wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, czosnek granulowany, substancja konserwująca: benzoesan sodu, pieprz czarny, pieprz cayenne, aromaty (zawierają MLEKO)), boczek wędzony 12% (boczek wieprzowy 85%, woda, regulator kwasowości: mleczan sodu, sól, stabilizatory: trifosforany; przeciwutleniacz:izoaskorbinian sodu; aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu), ser gouda 8% (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator: chlorek wapnia, barwnik: karoteny), ser mozzarella 5% (MLEKO, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kultury bakteryjne, podpuszczka mikrobiologiczna), ser wędzony 6% (MLEKO, sól, kultury bakteryjne), cebula czerwona 5%, ser cheddar 3% (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: annato norbiksyna, karoteny).

ALERGENY

Zawiera: GLUTEN, JAJA, MLEKO.
Może zawierać: soję, orzechy, ryby, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, gorczyca i seler.

KRAJ POCHODZENIA

Polska

WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100G GOTOWEGO PRODUKTU

Wartość energetyczna 1083 kJ/259 kcal

Tłuszcz 11,9g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5.1g

Węglowodany 29.0g

- w tym cukry 2.1g

Białko 11.7g

Sól 1.5g

DANE LOGISTYCZNE

Karton wymiary: szer. 277mm ,wys. 160mm, dł. 382mm

Pojedynczy produkt: 1 szt./195g

Ilość sztuk w kartonie/Waga kartonu: 20/3,9kg

Ilość kartonów/warstw na palecie: 80/10

Waga netto palety: 312kg

DATA MINIMALNEJ TRWAŁOŚCI

365 dni od daty produkcji